Internetový portál Na mateřské v Brně
Připravujete se na mateřskou dovolenou nebo už jste na mateřské
a hledáte dětské koutky, obchody, bazary, školky, hlídání dětí atd?
Spoustu odkazů na toto téma najdete právě zde.

Montessori ...

Městské části:

Odkazy v kategorii Montessori ...

  • Seminar Hudba v montessori - 9.11.

    Montessori centrum Brno v Brne-Reckovicich, Jecna 29a. Sobota 9.11. 2019, 9-17 hodin. Hudba tvori velmi dulezitou soucast nasich zivotu. Hudba hraje dulezitou roli v nasich zivotech. Prinasi nam radost, uspokojeni, harmonii i poteseni. Skrze hudbu nabizime diteti cestu k uceni, otevirame u nej matematickou mysl, zlepsujeme orientaci v prostoru i case a take obohacujeme jeho slovni zasobu.Jak ji pojimame v montessori si ukazeme v prubehu jednodenniho seminare, na kterem vas provede lektorka Marie Svecova. Hudba hraje dulezitou roli v nasich zivotech. Prinasi nam radost, uspokojeni, harmonii i poteseni. Skrze hudbu nabizime diteti cestu k uceni, otevirame u nej matematickou mysl, zlepsujeme orientaci v prostoru i case a take obohacujeme jeho slovni zasobu.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Montessori pedagogika pro zakladni skoly - 15.11.,16.11., 29.-30.11., 10.-11.1., 7.-8.2., 28-29.2.

    Kde ? Montessori centrum Brno v Brne-Reckovicich, Jecna 29a.
    Kdy? 15.-16.11.+29.-30.11.2019+10.-11.1.+7.-8.2.2020 28.-29.2.+27.-28.3.+17.-18.4.+22.-23.5.2020. Hodinova dotace kurzu je 112 hodin prime vyuky a je rozdelen do tri casti. Kurz se kona v patky 14:30--20 hod. a soboty 9-17 hod. Na kurz navazujĂ­ 2 dny praxe v montessori ZS.
    Od listopadu zahajujeme novy kurz montessori, ktery se zameruje na deti skolniho veku. Je urcen pro vsechny pedagogy zakladnich skol, kteri maji zajem prohloubit sve znalosti take o montessori pedagogiku a najit si cestu, jak tuto metodu vyuzit ve skolnim prostredi.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Montessori program Skolaci (pro deti 6-9 ) - 23.11., 14.12., 4.1.

    Soboty, od 9 do 12 h. Deti budou mit prilezitost pracovat s konkretnim Montessori materialem. Budeme se venovat oblastem, ve kterych neni detem skolni latka srozumitelna, nebo ji potrebuji vice procvicit. Skrze praci s Montessori pomuckou muze u deti dojit k vlastnimu poznani. Soucasti programu je vzdy nabidka spolecneho projektoveho ukolu. Program je otevren i detem, ktere zahaji skolni dochazku v zari 2020. Kde nas najdete: Montessori centrum Brno v Brne Reckovicich, Jecna 29a. Lektori: Mgr. Eva Andraskova- Montessori ucitel 1.stupne ZS. Cena: 1200 Kc/ pololeti nebo 300 Kc/1 vstup (pocet 6-10 deti).

    Odkaz: www.montessori-brno.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Prednaska Respektujici komunikace z cyklu Montessori ve vychove - 2.12.

    Montessori centrum Brno v Brne-Reckovicich, Jecna 29a. V pondeli 2.12. 2019 v 17:15 hodin Vas zveme na prednasku z cyklu Montessori ve vychove ditete. V prosinci si na prednasce popovidame o komunikaci, ktera je postavena na respektu k druhym, porozumeni a naslouchani. Provede vas zkusena lektorka Hana Mokra. Cena: 200,-Kc. Prihlasky u Lenky Komarkove (e-mail: info(zavinac)montessori-brno.cz, telefon:732859257) nebo primo na webovych strankach centra.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Vzdelavaci kurz akreditovany MSMT MONTESSORI PEDAGOGIKA I - 24.1.-26.1.2020

    1-3.11. 2019 nebo 24.1.-26.1.2020 (sobota- nedele) so 9-18, ne 9-16h. Prozitkovy kurz pro rodice a pedagogy, akreditovan MSMT (casova dotace 21 hod) Vhledovy kurz do Montessori pedagogiky. Prakticke zamereni kurzu vede ucastniky k poznani, jak lze vybudovat prirozene vztahy s detmi. Temata : utvareni osobnosti 0-3 roky (rec, pohyb, rad), integrace osobnosti (tribeni smyslu), osobnost ucitele, svoboda ditete v ramci jasnych pravidel, trest, pochvala a motivace, prakticke reseni vztahu, poruchy ve vyvoji ditete, prostredi s pripravenym vyukovym materialem (smyslove pomucky, matematika, jazyk). Lektor: Bc. Iva Capkova, Mgr. Marie Svecova. Pocet ucastniku: 10 - 15 osob. Klienti Montessori centra maji slevu 200,-Kc, zaloha na kurz cini 500,-Kc, cena: 2 500,- (sleva klienti Montessori centra 500,-) Kc. Kde nas najdete: Montessori centrum Brno v Brne-Reckovicich, Jecna 29a. Prihlasky: Nejpozdeji 2 tydny pred konanim akce. Pocet mist omezen. tel: 732 859 257, e-mail: info(zavinac)montessori-brno.cz.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Vzdělávací kurz akreditovaný MŠMT MONTESSORI PEDAGOGIKA II - 22.3. -24.3.

    Pro koho je kurz určen?
    Kurz je určen především pro pedagogické pracovníky pracující s Montessori metodou, nebo pro ty, kteří se o tuto metodu zajímají. Kurz mohou také absolvovat rodiče.
    Co se na kurzu dozvíte?
    -Seznámíte se s charakteristikami jednotlivých etap dětského vývoje
    -ukážeme si jaký význam má znalost senzitivních období pro utváření osobnosti dítěte a pro vytvoření kvalitního podnětného prostředí
    -zaměříme se na utváření osobnosti dítěte, a jak děti můžeme podpořit přirozenou cestou
    -ukážeme si připravené prostředí a práci s Montessori materiálem v jednotlivých oblastech
    - řekneme si význam nastavení hranic a pravidel, utváření řádu.
    Co díky kurzu získáte? - Absolvujete kurz, který je akreditovaný MŠMT
    - všechny naše kurzy jsou koncipovány s malým počtem účastníků - 10-16
    - kurzem vás provede zkušený lektor
    - kurz probíhá v kvalitně připraveném prostředí Montessori centra
    - na kurzu získáte hlubší porozumění Montessori pedagogiky a její využití v praxi
    - kurz nabízíme za příznivou cenu Kde nás najdete: Montessori – vzdělávací rodinné centrum v Brně-Řečkovicích, Ječná 29a. Přihlášky: Nejpozději 2 týdny před konáním akce. Počet míst omezen. tel: 732 859 257, e-mail: info(zavináč)montessori-brno.cz.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz/montessori-kurzy-programy/akreditovane-pro-pedagogy/montessori-pedagogika-2-osobnost-ditete/

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Kroužek Montessori dílničky pro rodiče a děti v Go Kids Centru Brno

    GoKids! Centrum, Zábrdovická 2 , Brno,kontakt : Ivana Procházková, tel.723 367 829, brno(zavináč)gokids.cz .Montessori dílničky pro rodiče a děti jsou praktické hodiny pro děti od 1 do 3 let v doprovodu rodiče. Výukový blok trvá 1,5 hodiny. Dětem a rodičům jsou k dispozici veškeré Montessori pomůcky a pracovní materiály a pracují s nimi dle vlastního uvážení a chuti dítěte. Během celé doby je přítomna lektorka proškolená v základních principech Montessori pedagogiky a připravená vám vždy s čímkoli pomoct.

    Odkaz: www.gokids.cz/brno

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Kroužek Poznáváme svět v GoKids Centru Brno

    GoKids! Centrum, Zábrdovická 2 , Brno,kontakt : Ivana Procházková, tel.723 367 829, brno(zavináč)gokids.cz . Poznáváme svět jsou kreativní hodiny pro děti 1 - 3 roky v doprovodu rodiče. V každé hodině si děti zazpívají, zatancují, protáhnou se, naučí se novou básničku a něco zajímavého si vytvoříme nebo se dozvíme. Seznámíme se se základními Montessori pomůckami, dozvíme se spoustu užitečných informací nejen o výchově, postaráme se o šneky, možná si zasadíme i nějakou rostlinku. Každý týden je zaměřený na jiné téma, které je našim nejmenším blízké. Z každé lekce si rodič odnese pracovní list s básničkou a slovíčky, která se budeme učit. Vhodné jak pro již mluvící, tak i pro ještě nemluvící děti :)

    Odkaz: www.gokids.cz/brno

    hodnoceni webuhodnoceni webu (5/5) - hodnoceno 1 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Programy pro rodiče a děti 0-10 měsíců

    Montessori – vzdělávací rodinné centrum v Brně Řečkovicích, Ječná 29a. Děti do 15 měsíců mohou společně s rodičem navštěvovat program pro rodiče s miminky v úterý 13:30 - 15hod - program je určený pro 2 skupinky dětí: 0-10 měsíců a 10-15 měsíců (a podle potřeb dítěte). To nejdůležitější ve výchově se děje v prvních dnech, týdnech a měsících po narození dítěte. Probíhá hlavně psychický rozvoj. Otevřená a vnímavá mysl dítěte vstřebává vše kolem jako celek a vjemy ukládá a záhy aktivně zpracovává. Jako rodiče se můžeme postarat o to, do jakých oblastí života necháme svého potomka nahlédnout.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz/co-nabizime/programy/rodice-a-deti-0-10-mesicu.html

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Program pro děti 1-3 roky s rodičem

    Montessori – vzdělávací rodinné centrum v Brně Řečkovicích, Ječná 29a. Uspořádané prostředí, pravidelná návštěva Centra, jednoduchá společná pravidla, vztahy v pracovní skupince – to vše napomáhá dítěti vnímat řád. Říkadla, písničky, hra s pohybem a slovem v českém a anglickém jazyce podporují rozvoj řeči. Chůze na elipse, přenášení různých předmětů (geometrická tělesa, obrázky), práce s montessori materiálem, to vše pomáhá dítěti rozvíjet hrubou a jemnou motoriku. Prostředí třídy je uspořádané do jednotlivých pracovních koutků (praktická činnost, smyslový materiál, matematika, jazyk, hudba, kosmická výchova, prostor s elipsou, kuchyňka a jídelní kout). Dětem i rodičům aktivní zapojení během programu. Rodičům možnost učit se: •provázet dítě krok za krokem k nezávislosti , •pozorovat a osvojovat si pracovní postup, •vnímat, kdy dítě potřebuje podporu a jakou, •sdílet radost a hru, •respektovat, že dítě pracuje samo, •vyjadřovat pocity a řešit vzniklé problémy.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz/co-nabizime/programy/rodice-a-deti-1-3-roky.html

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Program pro děti 2-4 roky v doprovodu rodiče

    Montessori – vzdělávací rodinné centrum v Brně Řečkovicích, Ječná 29a. Děti mohou s rodičem navštěvovat 1x týdně 2 hodinový program - pondělí nbo úterý nebo středa 10:15-12:15. V první části programu si dítě volí individuální práci s montessori materiálem, kde pravidelně jedenkrát za týden pracuje na zdokonalování různých činností. Poté následuje společný výukový program zaměřený na poznávání života (vesmír, život živočichů, rostlin, společnosti lidí) a přírodních zákonitostí. Informace jsou předávány od celistvého pojetí k jednotlivým částem. Během programu si děti také mohou samy připravit svačinku z přinesených zásob, učí se krájet, umývat a utírat nádobí, zametat či vytírat podlahu, utírat prach, pečovat o rostliny a zvířátka ve třídě... Důležitou složkou tohoto vzdělávání je i osvojování sociálních dovedností. Dítě se učí: •vytvářet s rodiči společná pravidla a dodržovat je, •samostatně řešit vybrané úkoly, •spolupracovat na základě zodpovědnosti jedince, •respektovat svou práci a práci ostatních, •rozvíjet logické myšlení, •trpělivosti.

    Odkaz: www.montessori-brno.cz/co-nabizime/programy/rodice-a-deti-2-4-roky.html

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Poznávání světa hrou

    Montessori – vzdělávací rodinné centrum v Brně Řečkovicích, Ječná 29a.Děti mohou navštěvovat 1x týdně program vždy ve středu odpoledne. Program pro děti 3-5 let: středa 13.15-14.45, program pro děti 5-7 let: středa 15.15-17.15. Děti využitím Montessori pomůcek poznávají okolní svět a přírodní zákonitosti, procvičují praktické dovednosti. Jsou přirozeně vedeny k samostatnosti a zodpovědnosti. Osvojují si práci s čísly a písmeny (pro předškoláky snadnější vstup do 1. třídy). Řešíme problémy s učením a chováním (možnost poradenství).

    Odkaz: www.montessori-brno.cz/co-nabizime/programy/poznavani-sveta-hrou.html

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
OBR
ALMARA
Copyright © 2009 www.namaterskevbrne.cz | Všechna práva vyhrazena