Internetový portál Na mateřské v Brně
Připravujete se na mateřskou dovolenou nebo už jste na mateřské
a hledáte dětské koutky, obchody, bazary, školky, hlídání dětí atd?
Spoustu odkazů na toto téma najdete právě zde.

Soukromé a alternativní základní školy

Městské části:

Odkazy v kategorii Soukromé a alternativní základní školy

  • Základní škola Liška, Brno-Žabovřesky

    Základní škola Liška v Brně na ulici Březinova 14 vznikla v roce 2019 jako přirozené pokračování lesní mateřské školy Lištička (www.listicka.org). Navazuje na hodnoty a principy lesní pedagogiky, individuálního rozvoje dětí a vzájemně respektujícího přístupu. Naším cílem je inspirovat děti a probouzet v nich radost z poznávání a učení se. Rozvíjet v nich člověčenství, spontánnost a přirozenost skrze přírodu a přátelství v malém kolektivu. Provázet děti v bezpečném prostředí nejen znalostmi, ale i rozvojem zdravého sebevědomí a samostatnosti. Učíme formou zážitkové pedagogiky a poznáváním okolního světa všemi smysly. Našim cílem je nabídnout dětem pestrou paletu výuky, aby si každý našel to své. Trávíme čas venku i uvnitř, v lavici i na koberci. Propojujeme individuální a skupinovou práci obohacenou o projektovou výuku, která je v souladu s ŠVP a současně se na tvorbě programu aktivně podílejí děti (výlety, exkurze, bádání, tradice, ...). Velký důraz klademe na budování důvěry, vzájemných vztahů a spolupráci s rodiči. Jsme otevřeni všem podobně smýšlejícím zájemcům.

    Odkaz: www.zsliska.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • PORG

    V Brně najdete PORG v Nové Zbrojovce, kde mohou žáci navštěvovat 1. stupeň základní školy, a ve Školském komplexu na Mendlově náměstí, kde bude od školního roku 2024/2025 otevřena první a šestá třída. Do budoucna bude mít PORG v Brně základní školu a gymnázium.
    Výuka na 1. stupni probíhá v areálu Nové Zbrojovky v krásně upravených prostorách v budově ZET.office. Předměty jsou vyučovány jak v českém, tak v anglickém jazyce aprobovanými rodilými mluvčími. Samozřejmostí je bohatá nabídka kroužků v rámci základního školného.
    Otevření 2. stupně je plánováno v budově na Mendlově náměstí. Intenzivní výuka angličtiny směřuje k úrovni B2 v osmé třídě a C1 v deváté třídě. Při práci s informačními a komunikačními technologiemi bude kladen důraz na rozvoj praktických dovedností studentů školy.

    Odkaz: www.porg.cz/porg-brno/

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Montessori Institut základní škola

    Cacovická 4, Brno-Husovice. Nová základní škola v městské části Brno-Sever se jmenuje Montessori Institut. Čerpáme z vědeckého odkazu MUDr. Marie Montessori a zkušeností úspěšných škol po celém světě. Aplikujeme prvky zkušenostního učení a zážitkové pedagogiky, umožňujeme žákům samostatnou práci, do výuky začleňujeme projektové bloky a klademe důraz na spolupráci. Dbáme na vysokou odbornou úroveň pedagogických pracovníků a zohlednění výsledků nejnovějších výzkumů. Montessori Institut je školou, která Vaše dítě podpoří a umožní mu všestranný rozvoj. Staví na přirozené zvídavosti jako hnací síle k objevování a učení. Vede děti k samostatnosti i sociální a týmové zdatnosti. Vzděláváme pro budoucnost. Umožňujeme dětem uvidět ve světě souvislosti. Podporujeme vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Otevíráme v září 2016. Více o nás najdete na webových stránkách nebo na Facebooku.

    Odkaz: www.zsmint.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Základní škola a mateřská škola Didaktis s.r.o.

    Mlýnská 44, Brno. Základní škola DIDAKTIS je první soukromou školou připravenou se individuálně,v maximálním počtu 16 dětí ve třídě, věnovat i nadaným dětem. Škola vzniká pod záštitou nakladatelství DIDAKTIS, tvůrce vzdělávacích obsahů a nakladatele pedagogické literatury, a ve spolupráci s odborníky z oboru psychologie, pedagogiky, volného času a dalších. Další informace můžete získat na webových stránkách školy, případně na zs(zavináč)didaktis.cz. Můžete se k nám samozřejmě přijít podívat i individuálně, a to po předchozí domluvě na tel. čísle 725 694 926.

    Odkaz: www.zsdidaktis.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (4/5) - hodnoceno 4 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • International School of Brno (ISB)

    Čejkovická 10 , Brno-Vinohrady. Mezinárodní škola v Brně je otevřena dětem z celého světa. Naším cílem je poskytovat žákům od mateřské školky až po 12. ročník takové vzdělání, aby se z nich stali aktivní celoživotní studenti a zodpovědní světoobčané. Úzká spolupráce s rodinami našich žáků je předpokladem k tomu, aby každý žák nabýval znalosti a rozvíjel dovednosti svým vlastním jedinečným způsobem. V ISB věříme, že:

    • každý student by měl hrát aktivní roli při rozpoznávání a rozvíjení svých jedinečných dovedností,
    • žáci jsou lépe motivováni, pokud se sami zapojí do procesu hodnocení,
    • moderní vzdělávání musí umožnit žákům objevovat a poznávat látku v lokálních i globálních souvislostech,
    • učení přináší větší pocit uspokojení a je dynamičtější, pokud studenti sami objevují souvislosti mezi jednotlivými tématy a předměty,
    • každý člen školní komunity si zaslouží respekt, současně musí každý z nás respektovat druhé,
    • každý člen školní komunity se podílí na tom, aby mu každý školní den přinášel nové výzvy, pocity uspokojení a radosti.

    Odkaz: www.isob.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (5/5) - hodnoceno 3 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Scio skola Brno, s.r.o.

    Na zaklade vedeckych poznatku, vice nez dvacetilete zkusenosti spolecnosti Scio a doporuceni zkusenych poradcu, mezi nimiz jsou napriklad matematik prof. Hejny nebo Tania le Moigne, reditelka cekeho Google, budujeme zakladni skolu na techto principech:
    1) Orientace na budoucnost: at uz bude svet za 20 let jakykoliv, pripravujeme deti na to, aby v nem nasly sve misto.
    2) Jedinecnost kazdeho: umoznujeme detem, aby se ucili stylem, ktery jim je vlastni.
    3) Vnitrni motivace: podporujeme prirozenou radost z uceni, ktere nepotrebuje dobre a spatne znamky.
    4) Osobni vztahy: dite je nas partner, se kterym se ucime, ne nadoba, kterou mame naplnit vedomostmi.
    Krome modernich pohledu do budoucna, zajmu o rozvoj deti, ktere je vlastni vsem Scioskolam, ma ta brnenska i jednu vyhodu, na kterou jsme pysni. Mame pro sebe budovu puvodni mestanske skoly z pocatku minuleho stoleti, ktera prave prochazi stavebni rekonstrukci. Tesime se tak na zmodernizovane vnitrni prostory, kus skolni zahrady i jidelnu. Vyuzivat budeme i bohate sportovni zazemi v tesnem okoli. Prvni Scioskolu jsme otevreli v zari 2015 v Praze na Chodove. Od zari 2016 funguji 3 nove skoly (Brno, Olomouc, Praha 6). Vice najdete na webovych strankach skoly.

    Odkaz: brno.scioskola.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (5/5) - hodnoceno 2 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Zakladni skola Eduard, Brno-Reckovice

    Terezy Novakove 64, Brno-Reckovice. ZS Eduard je mala rodinna skola, ktera ma osnovy shodne s klasickymi zakladnimi skolami. I my vychazime z Ramcoveho vzdelavaciho programu. Ten ale na rozdil od klasickych skol obohacujeme o prvky alternativnich skol (Montessori, Waldorf, Dalton, Zacit spolu atd.). Deti u nas maji vice prostoru k sebevyjadreni a pracuji v inspirujicim prostredi. Ve vyuce deti vyuzivaji svych silnych stranek a prirozeneho talentu. S jejich pomoci resi kazdodenni ukoly. Tato metoda jim umoznuje rychleji porozumet tematu. Casteji se pak raduji z uspechu, coz posiluje jejich motivaci ke studiu. Pomahame jim silne stranky nejen objevovat, ale take rozvijet a kultivovat. Od 1. tridy probiha vyuka paralelne take v anglickem jazyce. Nabizime take krouzky i pro zaky jinych skol. Vice informaci na webovych strankach skoly nebo na facebooku.

    Odkaz: www.zseduard.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Základní škola Letokruh, Brno-Královo -Pole

    Základní škola Letokruh, Terezy Novákové 1947/62a, Brno-Řečkovice. Dětství je plnohodnotná součást života, ne jen přípravka na budoucnost. V naší škole podporujeme dětskou radost z objevování a získávání znalostí i dovedností přímou zkušeností. Základní škola Letokruh je soukromá malotřídní škola pro první stupeň, zapsána do rejstříku škol, která vznikla jako projekt volně navazující na principy a přístupy lesní mateřské školky. Zřizovatelem školy je o.s.Kaplia. V září 2014 otevřeme jednu první třídu pro 16 dětí. Rodiče předškoláčků zveme na setkání před zápisem ve čtvrtek 23. ledna v 17.00 v budoucích prostorách školy. Zápis do první třídy proběhne v první polovině února. Škola je otevřená všem dětem (ne jenom dětem z lesních školek). Letokruh má ambici být komunitní školou ve smyslu propojení aktivit školy, rodiny a místní komunity. Spoluúčast rodičů na tvorbě školy je pro nás nejen vítaným, ale naprosto zásadním prvkem. Více o naší vizi a principech najdete na webových stránkách nebo na Facebooku.

    Odkaz: www.skolaletokruh.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (4/5) - hodnoceno 3 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • Pramínek o.p.s.

    Heyrovského 13, Brno - Bystrc, ZŠ a MŠ, učí se podle programu Začít spolu

    Odkaz: www.praminek.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (4/5) - hodnoceno 2 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
  • MŠ a ZŠ Sluníčko-Montessori, s.r.o.

    Bzenecká 23, Brno – Vinohrady, nízký počet dětí ve třídě (maximálně 15dětí), anglický jazyk již od první třídy, školné ve výši 1.300,-Kč

    Odkaz: www.slunicko-montessori.cz

    hodnoceni webuhodnoceni webu (0/5) - hodnoceno 0 ×
    Ohodnoťte tento web Napsali jste o webu
     
OBR
ALMARA
Copyright © 2009 www.namaterskevbrne.cz | Všechna práva vyhrazena